Dinnertime Recepten

Asperges met romige gnocchi al limone en gerookte zalm

22 april 2021

Yes ze zijn er: de asperges! Wel nog wat aan de dure kant, maar in het weekend mag dat wel eens zeker? Dit gerecht heb je zo klaar en zal zeker iedereen aan tafel bekoren!

Ik gebruik hier gnocchi, dit zijn een soort van deegballetjes gemaakt van aardappelpuree en bloem. Je kan ze zelf maken of je kan ze gewoon kant en klaar kopen bij de pasta-afdeling in de supermarkt.

Voor het sausje gebruiken we mascarpone, wat kookvocht van de asperges en een beetje citroensap. Snippers gerookte zalm en wat bieslook maken van dit gerecht top aspergerecept!

Nog meer asepergeinspiratie? Die vind je hier:

Blijf je graag op de hoogte van nieuwe goestjesrecepten? Schrijf je dan zeker in op ‘Goestjes in je mailbox!’

Probeer je dit recept uit en vind je het lekker? Laat het mij zeker weten in de reacties hieronder of deel je foto op Instagram en vergeet mij niet te taggen: @goestjesjozefien.

Asperges met romige gnocchi al limone en gerookte zalm

Asperges met gnocchi al limone en gerookte zalm

Dit gerecht met asperges, gnocchi en gerookte zalm heb je zo klaar en zal zeker iedereen aan tafel bekoren!

  • 250 g gnocchi
  • 8 asperges
  • 3 el mascarpone
  • 1/2de citroen
  • 150 g gerookte zalm
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • zwarte peper
  1. Schil de asperges, zorg dat je ongeveer 2 cm van de koppen wegblijft. Verwijder de harde onderkant. Breng in gezouten water aan de kook en kook de asperges zo'n 4 à 5 minuten beetgaar.

  2. Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking (meestal ins de kooktijd echt heel kort)

  3. Snijd de gerookte zalm in snippers. Rasp de schil van de citroen voor de zeste en pers het sap eruit.

  4. Giet de asperges af en vang het kookvocht op. Snijd de asperges in stukken van 2 à 3cm.

  5. Doe de asperges bij de gnocchi, voeg er de mascarpone, de zeste en het citroensap bij. Kruid met wat zwarte peper. Voeg wat van het kookvocht toe om de saus wat smeuïger te maken.

  6. Werk af met de bieslook en serveer! Smakelijk

  • Wil je hiervan een veggie versie maken? Laat dan de zalm weg en voeg eventueel wat extra groenten toe zoals erwtjes of courgette. 
  • Liever geen gnocchi? Je kan deze perfect vervangen door pasta, bijvoorbeeld macaroni of farfalle.
Avondeten, Hoofdgerecht, Main Course
belgian, Italian
asperges, gerookte zalm, gnocchi

PS: Kunnen deze recepten je wel bekoren? Wist je dat je mijn werk al voor de zachte prijs van een kopje koffie een serieus duwtje in de rug kan geven?

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na