Dinnertime Recepten

Kortgebakken steak met geroosterde aardappelen en paprika

30 november 2021
Geroosterde aardappelen met paprika en plakjes steak

Een goei stukje vlees, dat kan wel eens smaken! Ik liet me voor dit gerecht inspireren door de Italiaanse klassieker ‘Tagiliata di manzo’ – oftewel de Italiaanse wijze om steak te prepareren en te presenteren, nml. gekruid, kort gebakken en in plakjes gesneden. Normaal gezien serveren de Italianen er dan tomaatjes, rucola en parmezaan bij, maar ik kies hier voor heerlijke paprikapatatjes als sidedisch.

De geroosterde aardappelen met paprika zijn overheerlijk en super makkelijk om te maken. We maken ze met paprika’s uit een bokaaltje. Deze zijn reeds gegaard en werden vervolgens in olie opgelegd. Ze smaken ietwat zoet en een beetje rokerig en ze zorgen echt voor een smakelijk resultaat in dit recept!

Eens open kan je de bokaal best lang in je koelkast bewaren.  Ik heb altijd een bokaaltje in mijn koelkast staan, want ik voeg ze geregeld toe aan een slaatje, durf ze zelf in pasta draaien, beleg er homemade pizza mee of maak er een dip mee klaar.

Nog meer goesting in een goed stukje vlees? Dan zullen deze recepten je ook wel kunnen bekoren:

Blijf je graag op de hoogte van de laatste goestjes recepten? Klik dan hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief!

Kortgebakken steak met geroosterde aardappelen en paprika

2 personen, klaar in 30 minuten (5 minuten bereidingstijd, 25 minuten in de oven)

Kort gebakken steak met geroosterde aardappelen en paprika

Heerlijke kortgebakken steak met geroosterde aardappelen en geroosterde paprika

  • 600 g aardappelen
  • 200 g geroosterde paprika’s op olie
  • 2 steaks van 200 à 250 g pp
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  1. Haal de steak alvast een uurtje op voorhand uit de koelkast of doe dit gewoon eerst voor je aan de rest van het recept begint. Besprenkel met zout aan beide kanten, dan kan dit al wat inwerken en wordt het vlees malser.  

  2. Verwarm je oven voor op 220 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.  

  3. Schil de aardappelen en snijd ze in hapklare blokjes van ongeveer 1,5 cm. Haal de paprika’s uit de bokaal en snijd in reepjes. Leg de aardappelen samen met de paprika op je bakplaat, besprenkel met een snufje zout en het paprikapoeder. Meng alles goed en let erop dat de olie van de paprika’s mooi verdeeld is. Te weinig olie? Doe er nog wat olie uit het bokaaltje bij.  

  4. Rooster 25 minuten in je oven.  

  5. Bak de steaks 5 minuten voor de patatjes klaar zijn. Gebruik hiervoor bij voorkeur een pan met dikke bodem. Verhit wat boter in de pan en laat de steaks ongeveer 1,5 min bakken op hoog vuur, kruid intussen met wat zwarte peper en draai om. Laat nog eens 1,5 min bakken voor de perfecte bleu steak. Zet je vuur zachter en bak de steak 1 minuut extra aan elke kant als je het liever saignant hebt. Nog meer (geen aanrader 😉), doe er dan telkens nog een minuut aan beide kanten bij.  

  6. Serveer de steak met de patatjes. Als je dit wenst kan je er ook nog wat gemengde sla bij serveren. Mmmm! 

Avondeten, Hoofdgerecht
Belgisch, Italian
aardappel, paprika, Steak, tagliata
Geroosterde aardappelen met paprika en kort gebakken steak

Misschien vind je dit ook wel leuk?

Geen reacties

Laat een reactie na