Ontbijt Recepten

Rabarberconfituur met gember

12 april 2016

Tis weer rabarbertijd en dat stemt me heel blij! De smaak van rabarber roept altijd warme nostalgische herinneringen aan mijn kindertijd op. Mijn opa & oma hadden vroeger een moestuin waarin ze ook heel wat rabarber kweekten. Niet alleen kregen we dan bij het begin van de lente hopen van deze rode zoetzure stengels mee naar huis, mijn oma maakte er ook rabarberconfituur van waar we jaarrond van konden smullen.

RABARBERCONFITUUR MET GEMBER EN LIMOEN

Telkenmale we bij mijn grootouders langs gingen kregen wij als kids beschuiten met rabarberconfituur. En lekker dat dat was! We mochten ze zelf smeren dus op den duur was het meer confituur dan beschuit. Nu nog is rabarberconfituur sowieso mijn favo smeersel op de boterham. Mijn oma, opa en hun moestuin zijn er helaas niet meer maar dat houdt mij niet tegen om net zoals oma de keuken in te duiken en rabarberconfituur te maken. Zij zou het misschien wel raar vinden dat ik er ook gember en limoen bij doe – maar moest ze kunnen proeven, ze zou het zeker megalekker vinden!

RABARBER CONFITUUR

 En eerlijk gezegd, ik snap eigenlijk niet waarom we met z’n allen niet meer onze eigen confituur maken. Zo simpel dat dat is! Het enige wat je moet doen is fruit snijden, suiker bij doen en aan de kook brengen. Tis echt snel klaar en je hebt er zoveel plezier van. Want geef nu toe, zo een boterhammetje smeren met zelfgemaakte rabarberconfituur – dat geeft een mens al van ‘s morgens voldoening toch? Bovendien weet je 100% zeker wat er zoal in je confituur zit – een echte luxe vind ik dat! Met 1kg rabarber maak je trouwens al snel 5 à 6 potten confituur, daar ben je toch al een tijdje zoet mee!

[yumprint-recipe id=’47’] 

 

Misschien vind je dit ook wel leuk?

3 Reacties

  • Wat is jou reactie? gerhilde maakt 13 april 2016 at 07:31

    Rabarber is voor mij toch ook vooral nostalgie. Recht uit de tuin en doppen in suiker, mmm! Deze confituur lijkt me ook heerlijk!

  • Wat is jou reactie? Crumble met rabarber en cuberdons - Goestjes 22 april 2016 at 12:09

    […] goed gingen samengaan met rabarber – en ik moet zeggen: topcombo! We combineren de zuurzoete rabarber met wat appeltjes, daarbij enkele cuberdons in stukjes, crumble erover en de oven in: heerlijk! […]

  • Laat een reactie na